Akkerbouw

Nieuws 172 x bekeken

Brits aardappelpoten op peil

Londen – Het Britse aardappelpoten blijft op een goed peil voor deze tijd van het jaar. Volgens de Potato Council was eind vorige week 15.800 hectare gepoot, iets minder dan in de twee voorafgaande jaren maar ongeveer dubbel zo veel als in 2008 rond deze tijd.

Het aardappelschap meldt verder dat de prijzen afgelopen week verder zijn gestegen. De gemiddelde notering nam met bijna vijf procent toe naar 186,78 pond (214,69 euro) per ton. Een jaar geleden lag deze notering nog op 108,07 pond per ton. De spotprijs kwam 196,94 pond (226,37 euro) per ton 3,5 procent hoger te liggen dan een week eerder. Deze Britse spotprijs ligt daarmee ruim twee keer zo hoog als vorig jaar. Volgens de Potato Council komt dat vooral ‘door een aanhoudend goede vraag naar kwaliteitsaardappelen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.