Akkerbouw

Nieuws 222 x bekeken

’Brazilië koopt bio-ethanol in VS’

Sao Paulo – Brazilië importeert bio-ethanol uit de VS. De suiker die Brazilië daarmee uitspaart verkoopt het land op de wereldmarkt, omdat de suikerprijs zo hoog is.

Dat meldt analistensite Agrimoney. Volgens de analisten is het een unicum dat Brazilië bio-ethanol importeert. ”Dit komt nooit of bijna nooit voor. Door de import van bio-ethanol uit de VS, dat wordt gemaakt van mais, houden de Braziliaanse ethanolproducenten rietsuiker over. Het is rendabeler om daar zoetstoffen van te maken dan ethanol.”

Het verbaast de analisten vooral omdat ethanol dat is gemaakt uit suiker goedkoper is dan ethanol uit mais. ”Dat komt omdat de mais eerst moet worden omgezet in suiker vóór er ethanol van kan worden gemaakt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.