Akkerbouw

Nieuws 197 x bekeken

Blokkade boze boeren bij fritesfabriek McCain Australië

Ballarat (Aus) – Bij de McCain fabriek in het Australische Wendouree, regio Ballarat, Centraal Victoria, hebben aardappeltelers fel geprotesteerd na vastgelopen contractonderhandelingen over een betere aardappelprijs, meldt ABC News.

De fabriek is geblokkerd met tractoren en de boeren geven de omwonenden gratis aardappelen. Ze bakkeleien al maanden met McCain Foods over een beter contract, maar kregen juist 9 procent prijsverlaging voorgelegd ten opzichte van vorig seizoen. De woede is des te groter omdat aardappelverwerker Simplot zijn leveranciers juist prijsverhoging (13 procent) heeft toegekend, tegemoetkoming na de verwoestende overstromingen in januari, die volume en kwaliteit van de oogst heeft geschaad. De boeren in de regio Ballarat zijn een kwart van hun oogst kwijt als gevolg van overstromingen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.