Akkerbouw

Nieuws

BASF zet kunstmestfabrieken te koop

Ludwigshafen – Chemieconcern BASF zet zijn kunstmestfabrieken te koop. Het gaat daarbij om een fabriek in Antwerpen en de helft van het belang in de jointventure PEC-Rhin in Ottmarsheim in Frankrijk met alles bij elkaar een capaciteit voor de productie van rond de 2,5 miljoen ton per jaar.

Volgens de toelichting van directielid Andreas Kreimeyer is de kunstmestproductie voor het concern wel een winstgevende zaak, maar behoort het niet tot de kernactiviteiten. Het aandeel in de concernomzet komt op nog geen 1 procent.

Onder de hoede van een strategische koper, voor wie kunstmest wel tot de kernactiviteiten behoort, heeft het bedrijfsonderdeel volgens Kreimeyer een betere toekomst. BASF blijft wel kunstmest maken op de thuisbasis in Ludwigshafen in Duitsland, daar deze productie van ‚fundamenteel belang is voor de waardevormingsketen’ van de locatie. Als alles volgens plan verloopt is de verkoop in het eerste kwartaal van volgend jaar rond.

Of registreer je om te kunnen reageren.