Akkerbouw

Nieuws

Areaal roze uien groeit van 140 naar 180 hectare

Warmenhuizen - Het areaal roze uien groeit dit seizoen van 140 naar 180 hectare. Dat meldt Peter Beemsterboer van handelsmaatschappij Beemsterboer, die deze Crimsun-ui afzet in Afrika, het Caribisch gebied en Europa.

De areaaluitbreiding is het gevolg van een wereldwijde afzetgroei.
De extra hectares zijn vooral in Flevoland gevonden. Hiermee heeft een areaalverschuiving plaats van 60 procent Zuidwesten en 40 procent Flevoland naar een evenredige verspreiding over beide teeltgebieden. “Daar is geen speciale reden voor. Telers sluiten contracten met Waterman Onions.”
De roze Crimsun-ui werd in seizoen 2007 geïntroduceerd. Deze kruising tussen de gele en rode ui is ontwikkeld door zaadveredelingsbedrijven Bejo Zaden en De Groot en Slot.

Of registreer je om te kunnen reageren.