Akkerbouw

Nieuws

Akkerbouwer gaat goed graanjaar tegemoet

Den Haag – Voor de Nederlandse akkerbouwers belooft 2011 een beter jaar te worden dan het afgelopen jaar.

Uit de oogstverwachting van de Europese Commissie komt naar voren dat de 2011 een goed jaar wordt voor graan, en de prijzen zijn een stuk beter dan het afgelopen jaar.

Graan heeft een zogeheten ”spilfunctie”. Een deel van de akkers moet nog worden ingezaaid. Als telers denken dat ze een goede prijs kunnen bedingen voor graan, heeft dat gevolgen voor andere producten en voor de contracten met onder meer de conservenindustrie.

Uit door het Productschap Akkerbouw gepubliceerde gegevens blijkt dat de gemiddelde opbrengst per hectare in ons land dit jaar iets lager uitkomt dan vorig jaar, maar binnen de Europese Unie scoort alleen België wat dit betreft beter dan Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.