Akkerbouw

Nieuws

Agrana breidt zetmeelproductie uit

Wenen – Agrana bouwt een nieuwe tarwezetmeelfabriek met een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van 250.000 ton tarwe in het Oostenrijkse Pischerlsdorf.

De fabriek kost 56 miljoen euro en kan jaarlijks 107.000 ton tarwezetmeel, 23.500 ton tarwegluten en 55.000 ton zemelen produceren, aldus de Oostenrijkse firma.

Met de fabriek breidt Agrana de productenportefeuille uit. Het bedrijf verwerkt reeds aardappelen en mais voor de winning van zetmeel. De fabriek komt pal naast een bestaande Agrana-fabriek voor de productie van bio-ethanol. Materiaal dat overblijft bij de zetmeelproductie kunnen worden ingezet voor de productie van bio-ethanol.

Het tarwezetmeel wordt voor het grootste deel afgezet voor industriële toepassingen zoals bij de vervaardiging van papier. Tarwegluten worden gebruikt in de bakkerijsector en zemelen worden verwerkt in diervoeder. Tarwegistconcentraat wordt gebruikt bij de vervaardiging van biobrandstoffen.

Agrana is vooral bekend als de grootste suikerverwerker van Midden- en Oost-Europa. Het bedrijf is ook de grootste Europese leverancier van een aantal specifieke zetmelen. Tenslotte maakt Agrana fruitsappen en maakt het fruit gereed voor verwerking in de zuivelsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.