Akkerbouw

Nieuws

Zweeds agroconcern Lantmännen komt sterk weg in 2010

Stockholm – Het Zweedse graan- en voedingsconcern Lantmännen heeft vorig jaar de winst sterk verbeterd bij een verhoudingsgewijs slechts licht gegroeide omzet.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die het concern vandaag op tafel heeft gelegd. Op de onderste lijn belandde het resultaat op omgerekend 95 miljoen euro tegen maar ruim 8 miljoen euro in het voorafgaande jaar. Van de winst wordt 34 miljoen aan dividend uitgekeerd aan de coöperatieleden.

De omzet pluste met 100 miljoen naar krap 3,6 miljard euro. Deels is het herstel te danken aan de algehele verbetering van de economische conjunctuur na de crisis van 2008/09. Belangrijke factor voor Lantmännen waren echter eveneens de effecten van een omvangrijk kostenstructuurprogramma, aldus de toelichting bij de cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.