Akkerbouw

Nieuws

Vooruitzichten voor bevoorrading brouwgerstmarkt somber

Bad Kreuznach – De bevoorrading van de moutindustrie met brouwgerst wordt na de komende oogst een moeizame zaak, die net als in 2008 tot sterk wisselende prijzen gaat leiden.

Dat voorspelt de landbouwkamer van Rijnland-Palts. Volgens deze instantie is de teelt van zomergerst uit de gratie geraakt en wijst er niets op dat daarin op korte termijn verandering komt. ”Feit is dat in Duitsland en waarschijnlijk ook in Europa als geheel de huidige trend om het brouwgerstareaal te reduceren zich zal handhaven. Dat laten ook de actuele cijfers van Rijnland-Palts zien. Hier is het areaal de afgelopen 10 jaar gehalveerd en vorig jaar op een dieptepunt beland van 42.000 hectare. Tekenen dat het dit jaar anders wordt zijn er niet,” aldus de landbouwkamer, die eerder nog een verdere daling voorziet. ”De wintergraanteelt is stabiel gebleven en tevens moet worden gerekend op een uitbreiding van de bieten- en maisteelt. Dat betekent dat er voor de brouwgerst weinig ruimte overblijft.”

Of registreer je om te kunnen reageren.