Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Veldleeuwerik beoogt groei naar 500 duurzame telers

Emmeloord – Stichting Veldleeuwerik, die zich sinds vier jaar inzet voor duurzame akkerbouw, wil in de komende drie jaar groeien van 50 naar 500 deelnemende akkerbouwers. Het fundament daarvoor ligt er nu, meldt de stichting.

Ook wordt het werkgebied groter; naast Flevoland worden ook in Noordoost- en Zuidwest-Nederland akkerbouwers gezocht. Hiervoor worden telers actief benaderd door bedrijfsadviseurs van onder andere Agrifirm. Na 2011 volgen de andere regio’s.

Bovendien gaan meer ketenpartijen participeren. Over welke partijen dat zijn, laat de stichting zich nog niet uit. Hierover worden gesprekken gevoerd. De afnemers van de duurzaam geproduceerde akkerbouwproducten trekken gezamenlijk op onder de noemer Friends of the Rotation.

Momenteel gaat het om de bedrijven Agrifirm, Heineken, Holland Malt, Van Liere, McCain, Suiker Unie en Unilever.

Henk Heinhuis, manager bedrijfsontwikkeling bij Agrifirm Plant en voorheen directeur bij Agrarische Unie, is benoemd tot directeur van Stichting Veldleeuwerik.

In april verschijnt de eerste rapportage van de duurzaamheidsplannen van de akkerbouwers.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Als d'r aanstonds veldleeuweriken gaan broeden in gerstakkers van Heineken dan duurt het niet lang of al die beessies zingen vals!

Of registreer je om te kunnen reageren.