Akkerbouw

Nieuws 206 x bekeken

Tereos betaalt bietenprijs van 30 euro

Lille – Het Franse suiker- en ethanolbedrijf Tereos betaalt over dit seizoen een bietenprijs van 30 euro per ton. Voor quotabieten komt de prijs uit op € 32,10 per ton.

Over het vorige seizoen kwam de bietenprijs bij het Franse bedrijf uit op € 26,40 per ton en het jaar daarvoor werd € 26,10 per ton uitbetaald.

Aan de andere kant betaalt Tereos voor graan voor de ethanolproductie ’slechts’ 140 euro per ton. ”Die prijs is gerelateerd aan die van ethanol en niet aan de huidige prijzen voor maalgraan,” aldus bestuursvoorzitter Philippe Duval die daarbij wijst op de verlaging van de fiscale steunmaatregelen voor de ethanolproductie.

Om die reden bouwt Tereos één van zijn ethanolfabrieken bij Lille momenteel in versneld tempo om voor de productie van zetmeel. ”Die activiteit stelt ons beter in staat de prijsbewegingen voor graan te volgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.