Akkerbouw

Nieuws

Tarwetermijnmarkten gestabiliseerd

Londen - De termijnmarkten voor tarwe zijn net voor het weekend wat gestabiliseerd, na een week van flinke dalingen.

Op de termijnmarkt in Londen stegen de noteringen voor voertarwe weer, in navolging van die in Parijs. Volgens handelaren is er weinig veranderd, meldt Farmers Weekly. Het belangrijkst voor de tarweprijs zijn op dit moment de voorspellingen voor de maisoogst.

Het Amerikaanse landbouwministerie Defra heeft de oogstverwachting voor zowel mais als soja verhoogd. Hoewel het areaal is gegroeid, verwacht de International Grains Council (IGC) geen hogere voorraden, tenzij de opbrengsten bijzonder hoog zijn.

Wat tarwe betreft zullen vraag een aanbod in het oogstjaar 2011-2012 wereldwijd grotendeels in balans zijn. Het areaal zal zo'n 3 procent groeien, waardoor het het grootste sinds 1998 zal zijn. Door de hoge prijzen wordt wereldwijd meer ingezaaid. Maar omdat de vraag ook groot blijft, staan de voorraden onder druk en dat zorgt voor spanning op de tarwemarkt.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.