Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Suiker Unie start bouw vergister

Dinteloord – Suiker Unie is gestart met de bouw van een vergistingsinstallatie bij de suikerfabriek in Dinteloord.

De vergister gaat jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal verwerken, dat afkomstig is van Suiker Unie, Sensus (cichoreiverwerker) en Duynie (vochtrijk veevoer). Bij de vergisting komt 10 miljoen kubieke meter gas vrij. Dat is genoeg om vijfduizend huishoudens van gas te voorzien. Het gas wordt opgewerkt tot aardgaskwaliteit, meldt het concern. ”Het biogas wordt geleverd aan het regionale gasnet van Intergas, met als belangrijkste afnemers de inwoners van Dinteloord.”

Volgens Suiker Unie wordt het bedrijf met de vergister één van de grootste producenten van groen gas in Nederland. ”De investering in Dinteloord bedraagt 17 miljoen euro. Vanaf december gaat de installatie naar verwachting groen gas leveren. We zijn bezig met een onderzoek naar het toepassen van biogas voor het transport van suiker. Suiker Unie wil de grootste biogasproducent van Nederland worden.”

Eén reactie

  • no-profile-image

    p.a

    En daar gaan de veevoeder prijzen heen......

Of registreer je om te kunnen reageren.