Akkerbouw

Nieuws

Stabiele uienmarkten buitenland, weerstand in Frankrijk

Den Haag - In het buitenland zijn de uienmarkten stabiel, meldt het Bureau Uienmarkt Informatie (BUI) van het Productschap Akkerbouw.

In Frankrijk leiden de hoge prijzen echter tot steeds meer weerstand bij kopers. Hierdoor lijkt de uienmarkt zich dicht op een keerpunt te bevinden.

De Poolse uienmarkt is stabiel, merkt BUI. De markt voor uien met herkomst Nederland blijft ongewijzigd staan op een gemiddelde groothandelsprijs van 41 euro per kilo. In Oostenrijk is de stemming niet anders. Het aanbod is beperkt, maar voldoende om de exportvraag en de binnenlandse vraag ingevuld te krijgen. De teler krijgt voor gesorteerd product geleverd in kisten 27 tot 31 euro per 100 kilo. Een gemiddelde stijging van € 1,50.

In Duitsland neemt de vraag naar uien volgens BUI toe. Dit zorgt voor een goede onderbouwing voor de prijzen. Voor goede kwaliteit wordt 32 tot 34 euro betaald. Rode uien worden af sorteerbedrijf verhandeld rond 30 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.