Akkerbouw

Nieuws 164 x bekeken

Prognose: suikerbietenareaal Noord-Duitsland plust 9 procent

Elsdorf – Het bietenareaal in de noordelijke helft van Duitsland groeit dit jaar waarschijnlijk met circa 9 procent ten opzichte van 2010. Dat is de prognose van teeltadviesorganisatie LIZ.

Concreet komt het percentage erop neer dat 10.000 hectare tot 12.000 hectare meer zal worden ingezaaid. Volgens LIZ (Landwirtschaftliches Informationszentrum Zuckerrübe) kan dat worden verwacht op grond van de uitbreiding van de surplusbietenteelt.

Verwerker Pfeifer&Langen tekende al in november vorig jaar voor meer bieten (10 procent van het quotumvolume). Ook de nieuwe surplusbietencontracten van Nordzucker spreken voor een groter areaal. Bij Suiker Unie in Anklam blijft het areaal vanwege de niet gewijzigde contracten daarentegen gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.