Akkerbouw

Nieuws 214 x bekeken

Graannoteringen dalen

Groningen – Het gros van de graanprijzen dalen op verschillende Nederlandse beurzen. Rotterdam zakt fors; EU voertarwe gaat 7 euro omlaag naar 243 euro per ton, EU voergerst zakt zelfs 10 euro en komt op 214 euro per ton. EU mais staat 2 euro lager dan vorige week, op 241 euro per ton.

Goes registreert min 3 euro voor zowel maal- als voertarwe, waarmee de noteringen op respectievelijk 234 en 222 euro per ton komen. De gerstnotering daalt met 5 euro naar 195 euro per ton. Brouwgerst zakt ook met 5 euro naar 235 euro per ton.

In Groningen zakt tarwe met 2 euro naar 232 euro per ton en voergerst laat zelfs een min van 6 euro zien, waarmee het prijsniveau op 210 euro per ton komt. De prijzen staan onder druk door weinig vraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.