Akkerbouw

Nieuws

'Goede uienprijs is te combineren met areaalgroei'

Dronten – De uienprijs kan volgens Pieter Post van DCA Markt best in de benen blijven bij de te verwachten areaalgroei.

De uienketen is volgens hem sterk genoeg om nog meer uien te verwerken en te exporteren. Post vertelde over de uienmarkt op de themadag uien van de Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland. “Een weekexport van 25.000 ton is geen probleem. De Nederlandse uiensector kent veel mogelijkheden. Het is belangrijk uit te gaan van je eigen kracht. Bovendien kan er in het groeiseizoen van alles gebeuren.”

Ook wijst hij op mogelijkheden, zoals nieuwe afzetgebieden in de wereld. “Een groter areaal is geen reden voor zorg. Er moet rust zijn in de uienketen, zodat deze en positieve uitstraling heeft naar het buitenland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.