Akkerbouw

Nieuws 182 x bekeken 2 reacties

Droogte drijft tarweprijs China op

Peking - De Chinese tarweprijs wordt naar recordhoogtes gejaagd door de aanhoudende droogte in het noorden van het land, zo melden diverse persbureaus.

Voor een ton tarwe is 318,60 euro betaald. De overheid wil het probleem aanpakken, omdat de voedselprijzen hierdoor wereldwijd nog verder dreigen toe te nemen. Zo wordt geld vrijgemaakt om de zwaarst getroffen regio’s van water te voorzien. Ook worden waterputten en irrigatiesystemen aangelegd. Door de problemen in China stijgen de tarweprijzen wereldwijd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hoeveel speculatie zit in deze prijszetting?

  • no-profile-image

    Journalist, je hebt geen verstand. In Noord China is het winter en het vriest enkele graden. De oude oogst was goed, zowel voor graan als mais, mais is een tweede gewas achter na de tarwe. De Noord Chinezen oogsten dus twee keer. De prijzen zijn inderdaad hoog, echter dit komt niet door droogte, maar door een hoger verbruik. De tarwe staat momenteel heel goed en een vroeg voorjaar zal een goede oogst geven.
    Mais kost deze weken rond de 220EURO per ton gelost op het varkensbedrijf. Dit heeft niets met droogte te maken in China, enkel met een gestegen vraag vanuit de opkomende economie China.

Of registreer je om te kunnen reageren.