Akkerbouw

Nieuws 232 x bekeken

China handhaaft importtarief soja

Peking – China verlaagt toch de importtarieven voor soja en sojaolie niet. Dat melden diverse nieuwsmedia in China.

In de Chinese politiek woedt een discussie over de invoertarieven voor voedingsgewassen.

Sommige ministeries willen dat de tarieven worden verlaagd” zodat meer voedingsgewassen worden geïmporteerd. Dat verlaagt de voedselprijzen. Aangezien de Chinezen een groot deel van hun inkomen aan voedsel besteden, daalt de inflatie als voedsel goedkoper wordt.

Andere ministeries vrezen dat de extra import leidt tot lagere prijzen voor Chinese landbouwgewassen. Dat zou boeren terughoudend maken te investeren in hun teelten, waardoor de opbrengsten onder druk staan. Gezien de snel groeiende behoefte aan voer en voedsel is juist een vergroting van de productie nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.