Akkerbouw

Nieuws 414 x bekeken

Cargill neemt Nedalco over

Mechelen – Suiker- en aardappelverwerker Cosun wil alcoholproducent Nedalco verkopen aan agriconcern Cargill.

Nedalco produceert per jaar bijna 1,4 miljoen hectoliter drinkbare en industriële alcohol van hoge kwaliteit. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer honderd mensen. De overeenkomst omvat Nedalco’s hoofdkantoor in Bergen op Zoom en fabrieken in Manchester, Sas van Gent en Heilbronn. De technische ontwikkelingsactiviteiten van Nedalco blijven buiten de voorgenomen transactie.

Cargill en Nedalco werken al geruime tijd samen. Peter van Deursen van Cargill Europa: ”Nedalco is één van de marktleiders in hoogwaardige drinkbare en industriële alcohol in Europa en we bevoorraden hen al met grondstoffen voor een belangrijk deel van hun alcoholproductieproces. Dit is voor ons de uitgelezen kans om toe te treden tot een marktsegment dat grenst aan onze reeds bestaande activiteiten in voeding, diervoeding en non-food. Door deze grondstoffen zelf om te zetten in kwaliteitsalcohol, voegen we belangrijke waarde toe aan het geheel van onze zetmeelactiviteiten.”

Robert Smith, topman van Cosun zegt: "We hebben het voornemen om onze alcoholactiviteiten af te splitsen omdat ze niet langer deel uitmaken van onze strategische focus. Maar we zijn ervan overtuigd dat de verkoop van Nedalco aan Cargill interessante groeikansen op lange termijn zal bieden voor werknemers en klanten."

De afronding van de overname wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2011, afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.