Akkerbouw

Nieuws 203 x bekeken

Britse overheid dreigt met verplichte braaklegging

Londen – De Britse staatssecretaris voor landbouw Jim Paice dreigt braakleggen weer te verplichten als niet meer boeren mee gaan doen aan een regeling voor natuurvriendelijke landbouw.

Tot nu toe leek het met de Champaign for the Farmed Environment de goede kant op te gaan maar de hoge graanprijzen lijkt veel akkerbouwers er toe aan te zetten zoveel mogelijk grond in te zaaien.

In een open brief aan de Britse landbouwers stelt Paice weliswaar waardering te hebben voor wat tot nu toe op het gebied van natuurbeheer is bereikt maar tegelijkertijd waarschuwt hij dat die activiteiten nu dreigen te verslappen. ’’De regering heeft de voedselproductie weer op de agenda gezet maar we hebben daarbij duidelijk gezegd dat dat samen moet gaan met bescherming en versterking van het milieu en dat boeren moeten laten zien dat ze dat ook beide kunnen. We willen dat de campagne een succes is en geloven niet dat we het moeten reguleren. De CFE biedt de landbouw de kans om te laten zien dat deze vrijwillige aanpak beter kan werken dan regelgeving. Maar als de boerengemeenschap niet een tandje sneller gaat draaien en de resultaten vrijwillig bereikt, dan moet de regering een verplichte benadering gaan overwegen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.