Akkerbouw

Nieuws 205 x bekeken

BASF op kleinere schaal verder met Amflora-teelt

Limburgerhof – BASF Plant Science zet de teelt van de transgene fabrieksaardappel Amflora dit jaar in Duitsland voort op een nieuwe locatie.

Het concern heeft in Saksen-Anhalt 2 hectare weten te vinden, waarvan de eigenaren bereid zijn het risico van vandalisme van tegenstanders van transgene teelt te trotseren.

De oppervlakte is wel aanzienlijk kleiner dan die van vorig jaar. De teelt is verder alleen bedoeld voor vermeerdering. Op de commerciële toer gaat BASF pas in 2013 als voldoende pootgoed is geselecteerd. Vorig jaar werd Amflora geteeld op een areaal van 15 hectare in Meckelenburg-Voorpommeren. Daar kwam het tot vernielingen van het gewas door demonstranten.

Ook in Zweden wordt de Amflora-teelt voortgezet. Hier ontstonden grote problemen door vermenging van Amflora-pootgoed met een nog niet toegelaten transgene aardappel. De autoriteiten hebben niettemin weer groen licht gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.