Akkerbouw

Nieuws 186 x bekeken

Avebe heeft campagne bijna afgerond

Foxhol – Avebe verwacht dat in de eerste week van maart alle zetmeelaardappelen zijn verwerkt. Inmiddels is bijna 95 procent van het aardappelvolume verwerkt, meldt woordvoerder Johan Russchen.

”De verwachte productie van aardappelzetmeel is ruim 20 procent lager dan vorig jaar. De kwaliteit van de aangevoerde aardappelen is goed. Met de verwerking van aardappelen uit de bewaarschuren is ook de kwaliteit verbeterd. Het percentage partijen dat in aanmerking komt voor een kwaliteitspremie neemt toe.”

Het onderwatergewicht, een maat voor het zetmeelgehalte, stijgt boven de 470 gram. Russchen: ”Dat is lager dan in de vorige campagne. Het tarrapercentage van de aardappelen uit de bewaring ligt momenteel met 6 procent behoorlijk lager dan het campagne gemiddelde van 7,5 procent.”

Of registreer je om te kunnen reageren.