Akkerbouw

Nieuws

Australië oogst meer tarwe en gerst

Canberra – Australië heeft ondanks het slechte weer 20 procent meer tarwe en 18 procent meer gerst geoogst dan vorig seizoen.

Maar de kwaliteit is wel een stuk slechter, meldt het overheidsbureau Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics and Sciences (Abares).
Australië heeft 26,3 miljoen ton tarwe en 9,3 miljoen ton gerst geoogst. Abares schat dat er 16 miljoen ton tarwe beschikbaar is voor de export. Dat is 1,2 miljoen ton meer dan vorig seizoen. Er kan 5,8 miljoen ton gerst worden uitgevoerd. Dat is 600.000 ton meer dan vorig seizoen.
De verwachtingen van Abares zijn een stuk lager dan in de laatste prognose van december. Dat komt omdat er tijdens de graanoogst veel regen is gevallen. In Oost-Australië zijn veel graanpercelen niet geoogst door overstromingen. Veel tarwe en gerst moet als grondstof voor veevoer worden verkocht vanwege de slechte kwaliteit. In andere jaren exporteert Australië veel maaltarwe en brouwgerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.