Akkerbouw

Nieuws 227 x bekeken

Veel wintergaan in Oekraïne niet gekiemd

Kiev – Veel wintergraan in Oekraïne is niet gekiemd door droogte.

In het land is 6,7 miljoen hectare wintertarwe gezaaid. Volgens het Franse marktbureau Agritel is slechts 80 procent opgekomen. Van de 1,2 miljoen hectare ingezaaide wintergerst is 65 procent ontkiemd.

Van de 900.000 hectare koolzaad staat 80 procent boven de grond. Gewoonlijk overleeft een deel van het areaal gewassen ook de strenge winter niet. Veel akkerbouwers zullen in het voorjaar zomergraan, mais of zonnebloemen moeten zaaien.

Een ander gevolg van de droogte in het oosten van Europa is de lage waterstand. Volgens Agritel loopt het transport over water steeds meer vertraging op, onder andere van graan.

Of registreer je om te kunnen reageren.