Akkerbouw

Nieuws

Staking bij Franse McCain breidt zich uit

Harnes – Nadat al eerder een Franse fritesfabriek van McCain in Matougues in de buurt van Reims door een staking werd getroffen, heeft nu ook een groot deel van het personeel van McCain in Harnes in Noord-Frankrijk het werk stilgelegd.

De werknemers eisen, met steun van hun bond CGT, een loonsverhoging van 10 procent van de fritesfabrikant, één van de grootste verwerkers van aardappelen in Frankrijk.

McCain acht die eis gezien het huidige economische klimaat echter onhaalbaar. Het bedrijf is er inmiddels wel in geslaagd met één van de kleinere bonden een akkoord te sluiten met een loonsverhoging van 2,86 procent, aangevuld met een opleidingsplan om de werknemers beter inzetbaar te maken.

Hoewel de directie inmiddels ook weer met de CGT om de tafel zit, hebben de werknemers besloten voorlopig met hun acties door te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.