Akkerbouw

Nieuws 201 x bekeken

Resultaat Südzucker 41 procent hoger

Mannheim – De Europese suikermarktleider Südzucker heeft in de eerste negen maanden van 2011/12 sterk gedraaid. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers over het derde kwartaal.

Over de periode van maart tot en met november zag Südzucker ten opzichte van hetzelfde tijdsbestek in 2010/11 het operationele resultaat voor belasting en rentekosten met 170 miljoen euro (41 procent) toenemen naar 586 miljoen euro. De omzet steeg met 12 procent naar 5,24 miljard euro.

Volgens de toelichting is de positieve ontwikkeling vooral gerealiseerd dankzij de kernactiviteit, de suikerproductie. Südzucker is ook fabrikant van veevoer, voedingsproducten en bio-ethanol en werkt Europa-wijd.

Een meer complete derdekwartaalsmededeling verschijnt pas halverwege volgende maand. Voor het boekjaar als geheel, dat eindigt in februari, houdt Südzucker vast aan zijn eerdere prognose. Die verwacht dat een omzet van 6,8 miljard omzet zal worden geboekt en een operationeel resultaat van 750 miljoen euro.

Het Oostenrijkse dochterbedrijf Agrana meldt dat de omzet van maart tot en met november met 22 procent is gestegen naar 1,95 miljard euro. Het resultaat stijgt met 90 procent naar 199 miljoen euro. Agrana schrijft de sterk gestegen resultaten toe aan de hoge prijzen van suiker en zetmeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.