Akkerbouw

Nieuws 253 x bekeken

Nog eens 36.000 ton extra suiker naar EU

Brussel – De Europese Commissie heeft de import van nog eens 36.000 ton suiker geaccepteerd tegen een verlaagd invoertarief. Vorige week was al 100.000 ton suiker toegewezen in een import-tender.

De Commissie schrijft invoertenders uit om een suikertekort in de EU te voorkomen. Importeurs hadden voor 302.174 ton suiker ingeschreven.

Er is veel belangstelling voor de tenders, zegt een woordvoerder van het Productschap Akkerbouw. ”De Commissie heeft weinig geaccepteerd omdat de wereldmarktprijs daalt. Er volgen nog meer import-tenders tegen een verlaagd invoertarief. Daarom heeft de Commissie geen haast veel import toe te laten.”

Woensdag zakte de suikerprijs op de termijnmarkt in Londen onder de 600 dollar per ton voor het eerst aflopende termijncontract. Dat is het laagste niveau in zeven maanden. In juli stond de suikerprijs in Londen nog op een record van $ 876,30.

Of registreer je om te kunnen reageren.