Akkerbouw

Nieuws

Grote onzekerheid over Duits brouwgerstvolume

München – Er bestaat grote onzekerheid over het beschikbare brouwgerstvolume uit de Duitse oogst van afgelopen seizoen.

Dat stelt brancheorganisatie Braugersten-Gemeinschaft vast in zijn afsluitende oogstrapport van dit jaar. Op papier heeft een kleine 1 miljoen ton zomergerst volgens de organisatie brouwkwaliteit bereikt. Dat ziet er in vergelijking met vorig jaar (0,84 miljoen ton) goed uit, maar totaal onduidelijk is echter hoeveel er in werkelijkheid voorradig is. ”De grotendeels onder tijdsdruk en moeilijke weersomstandigheden binnengehaalde oogst laat al vier maanden daarna aanzienlijke uitval van de kiemenergie zien, naast droogteschade en soms aantasting door micro-organismen,” licht de Braugersten-Gemeinschaft toe.

Hoeveel uiteindelijk door de verwerkers kan worden ingezet is daarom een onbeantwoorde vraag. De zomergerstoogst in Duitsland belandde volgens de organisatie op krap 1,9 miljoen ton tegen 1,64 miljoen ton vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.