Akkerbouw

Nieuws 650 x bekeken

Graanprijzen Nederland gedaald

Rotterdam – De Nederlandse graanprijzen zijn vandaag gedaald. De beurs in Groningen noteerde € 177,50 per ton tarwe. Dat is € 2,50 minder dan vorige week dinsdag. Gerst werd in Groningen 3 euro goedkoper en brengt nu 179 euro per ton op.

In Goes daalden de noteringen voor tarwe en gerst met 3 euro. Maaltarwe noteert nu 170 euro en voertarwe en voergerst brengen 167 euro per ton op.

De EU-tarwenotering van het productschap HPA staat vandaag op 187 euro. Dat is 3 euro minder dan vorige week dinsdag. Ook bij voergerst gaat er 3 euro af naar 188 euro. De maisprijs blijft gelijk op 195 euro per ton.

De noteringen staan onder druk doordat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de wereldwijde graanvoorraad veel hoger inschat dan een maand geleden. Dat komt vooral doordat Argentinië, Brazilië en Australië meer graan oogsten dan gedacht. Het USDA is de eerste analist die de totale graanoogst wereldwijd voor seizoen 2011/2012 hoger inschat dan het verbruik, waardoor de voorraden toenemen in plaats van krimpen.

Op de termijnmarkt in Parijs stonden de tarwe- en maisprijzen vrijdag en maandag iets onder druk. Maar vandaag stegen de noteringen weer een klein beetje.

Of registreer je om te kunnen reageren.