Akkerbouw

Nieuws 236 x bekeken

Coceral verhoogt graanprognose EU

Brussel – De Europese graanhandelsorganisatie Coceral heeft de oogstprognose voor de EU verhoogd. Coceral gaat nu uit van een graanoogst van 284 miljoen ton. Dat is 5 miljoen ton meer dan in de septemberprognose van Coceral.

Er is 129,6 miljoen ton tarwe geoogst. In september ging Coceral nog uit van een tarweproductie van 128 miljoen ton tarwe. De EU heeft dit jaar 65 miljoen ton mais geoogst, 2 miljoen ton meer dan in de septemberprognose. De gerstproductie ligt op 51,8 miljoen ton, 800.000 ton hoger dan de septemberprognose. Er is 7,5 miljoen ton rogge van de akkers gehaald. In september ging Coceral nog uit van 6,9 miljoen ton rogge.

Ook de Europese Commissie, de USDA en analistenbureaus hebben hun prognoses voor de Europese graanoogst voortdurend naar boven bijgesteld. Vanwege de droge start van het groeiseizoen werd uitgegaan van een kleinere oogst. Maar de groeizame zomer heeft dat meer dan goed gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.