Akkerbouw

Nieuws 263 x bekeken

Campagne Avebe halverwege

Foxhol – De verwerking van zetmeelaardappelen loopt voorspoedig, meldt Avebe.

Ongeveer de helft van de zetmeelaardappelen is verwerkt tot zetmeel. Naar verwachting wordt de campagne in de eerste helft van maart afgesloten. Door de grote hoeveelheden neerslag in augustus en september is op veel plekken rot ontstaan, met beperkte houdbaarheid van die partijen als gevolg. Deze aardappelen zijn met voorrang verwerkt.

Hierdoor is het tarrapercentage van de aangevoerde aardappelen bij de fabrieken met gemiddeld ruim 8 procent aan de hoge kant. Dit is 1,5 procent hoger dan het meerjarig gemiddelde. Het zetmeelpercentage van 19,2 procent (473 gram onderwatergewicht) is vergelijkbaar met het meerjarige gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.