Akkerbouw

Nieuws 231 x bekeken

Bio-economie is grote kans voor agrosector

Tilburg – Gras, aardappelen en bieten zijn de nieuwe grondstoffen voor onze huizen, stoelen, verpakkingen en nog veel meer materialen. Dit is de conclusie uit het rapport ”Kansen voor de agrosector in de bio-economie” dat vandaag gepubliceerd wordt door Agro & Co.

De kansen van de bio-economie zijn voor veel tuinders, akkerbouwers en veehouders onbekend.

Concrete kansen voor de agro-sector zijn: verwaarding van nevenstromen en productie van nieuwe non-food gewassen zoals algen. De bio-economie geeft kansen voor Nederland en zeker voor Noord-Brabant als belangrijkste agro-food regio van Nederland.

Agro-grondstoffen als basis voor de vervaardiging van materialen en chemische bouwstenen zijn de kern van de bio-economie. Deze nieuwe economie krijgt steeds meer vorm. De omvang van de bio-economie wordt geschat op 350 tot 450 miljard euro in Europa, aldus berekeningen van het LEI. Dit is even groot als de huidige voedingsmiddelensector in Europa.

Agro & Co is de denktank voor de agrarische sector, de agrofood-sector en de Brabantse plattelandseconomie

Of registreer je om te kunnen reageren.