Akkerbouw

Nieuws

Bayer CropScience investeert in tarweveredeling Europa

Monheim – Bayer CropScience vestigt een Europees centrum voor tarweveredeling in Gatersleben, in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt.

De veredeling is gericht op toepassing in Midden-Europa maar ook alle tarweveredelingsactiviteiten worden voortaan vanuit Gatersleben gecoördineerd. Het bedrijf noemt de opening ”een stap vooruit voor de Europese tarweteelt.”

Een vergelijkbaar centrum gericht op de Noord-Amerikaanse markt wordt momenteel vlakbij de plaats Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska opgezet. Plannen worden ontwikkeld voor nieuwe centra elders in Europa en Australië en voor de middellange termijn ook voor Azië en Zuid-Amerika.

Gatersleben is volgens de Duitse chemiereus één van de belangrijkste internationale centra voor gewasonderzoek. Het veredelingscentrum wordt onderdeel van het al bestaande Biotechpark, waar ook het toonaangevende Leibniz Instituut voor Plantgenetica en Gewasonderzoek onderdeel van is.

De reden voor de extra inspanning op tarweveredeling, ligt in de omvang van de teelt, aldus Bayer, en de toenemende vraag naar voedsel. Op ongeveer 25 procent van het wereldwijde landbouwareaal wordt tarwe geteeld. Qua productie is tarwe met een volume van circa 650 miljoen ton per jaar na mais het grootste gewas wereldwijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.