Akkerbouw

Nieuws 627 x bekeken

Agrico kiest Wolthuis als voorzitter raad van beheer

Emmeloord – Pootgoedteler Jan Wolthuis is de nieuwe voorzitter van de raad van beheer van Agrico. Hij is unaniem door de algemene ledenvergadering gekozen.

Wolthuis volgt Herman Vermeer op. Die was als voorzitter mede verantwoordelijk voor de overdracht eind vorig jaar van de handel in fritesaardappelen van Agrico naar Aviko Potato. De leden hadden veel kritiek op de gang van zaken. Vermeer stapte in april op. Wolthuis werd toen als vice-voorzitter waarnemend voorzitter en is nu gekozen als voorzitter.

Ex-directeur Ineke Mastenbroek moest eind december vorig jaar het veld ruimen vanwege de kritiek. Zij is in mei opgevolgd door Jan van Hoogen, die tot dan commercieel directeur was.
De raad van beheer houdt toezicht op de coöperatie, de onderneming en het beleid van de directie. Pootgoedteler Wolthuis werd op 15 april 2004 lid van het bestuur van Agrico, dat in december 2004 samengevoegd is met de raad van commissarissen tot de raad van beheer.

Wolthuis meldt vereerd te zijn met de voordracht. ”Ik heb lang nagedacht over deze functie, maar mij uiteindelijk toch kandidaat gesteld. Ik voel mij zeer betrokken bij onze coöperatie.”

Doordat Wolthuis voorzitter is geworden, was er een vacature in de regio noord. Hierin is Pieter van Maldegem uit Vierhuizen gekozen. Verder zijn Teun Branbergen en Bram Kemmeren herkozen voor vier jaar. In de vacature van Wim Blijdorp is voorzien door de benoeming van Adrie Vermeulen uit Swifterbant.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.