Akkerbouw

Nieuws

486.000 euro voor exportbevordering uien gevraagd

Zoetermeer – Het Groentenfruit Bureau vraagt 486.000 euro van het Productschap Tuinbouw voor de bevordering van de uienexport.

Dit bedrag wordt uitgesmeerd over de komende drie kalenderjaren, wat neerkomt op 162.000 euro per jaar in 2012 tot en met 2014.

Het doel van de exportbevordering is wereldwijd leidend exporteur te blijven door nieuwe markten te ontwikkelen en door te communiceren over de kwaliteit en veiligheid van de Nederlandse uien.

Het Groenenfruit Bureau legt uit dat de sector nog volop kansen ziet voor exportgroei. Speerpunt hierbij is de afzet naar China, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Met een promotieplan wil de uiensector de Chinese markt openbreken voor Nederlandse uien en zo 3 procent groei van het wereldexportaandeel uien realiseren.

Om het Nederlandse uienverhaal uit te dragen naar de nieuwe afzetgebieden, moeten volgens het Groentenfruit Bureau onder andere collectieve materialen worden ontwikkeld. Ook wordt de website geïnternationaliseerd om ontwikkelingsmarkten tegemoet te komen.

Daarnaast worden ook kansen gezien op gebied van kwaliteit als gevolg van de strenge fytosanitaire eisen van afnemers, waaraan Nederland goed kan voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.