Akkerbouw

Nieuws 213 x bekeken

Zelftoets op ringrot via website

Den Haag - Aardappeltelers kunnen via de website Fyto-ondernemerscheck zelf toetsen of ze voldoende maatregelen treffen om de risico’s op ringrot te beperken.

In korte filmpjes geven een teler, een bacterioloog van de keuringsdienst NAK en een deskundige van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) tips hoe ringrot is te bestrijden. Het gaat om praktische informatie. Zo vertelt de teler bijvoorbeeld welke handelingen het meeste risico opleveren en welke plekken op een rooimachine vaak worden vergeten bij het schoonmaken.

De Fyto-ondernemerscheck is samengesteld door AgriHolland en CLM Onderzoek en Advies. Naast de telers en voorlichters hebben veel landbouworganisaties en keuringsinstanties eraan meegewerkt. Het landbouwministerie droeg financieel bij.

Of registreer je om te kunnen reageren.