Akkerbouw

Nieuws 432 x bekeken

Verschillende middelen toegelaten

Wageningen - Het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft 14 toelatingen en 3 uitbreidingen verleend.

Voor de akkerbouw is onder andere de toelating Biox M op basis van groenemuntolie als kiemremmer voor consumptie- en zetmeelaardappelen. Groenemuntolie is nog niet eerder in Nederland als werkzame stof in een gewasbeschermingsmiddel toegelaten.

Verder is Sombrero, op basis van imidacloprid, toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel via zaadbehandeling in de teelt van suiker- en voederbieten. Ook K-Othrine WG250, waar deltamethrin in zit, is toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel van zowel vliegende als kruipende
insecten in gebouwen, met uitzondering van dierverblijfplaatsen. Vivendi 100, op basis van de werkzame stof clopyralid, is toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van onder andere suikerbieten, koolzaad, vlas en verschillende koolsoorten.

Of registreer je om te kunnen reageren.