Akkerbouw

Nieuws

Tarwe omlaag, mais omhoog na nieuwe oogstraming USDA

Parijs – Het novembercontract voor maaltarwe is op de termijnmarkt in Parijs, de Matif, in drie dagen tijd met 8 euro gedaald tot 188 euro per ton.

De prijs voor het vaker verhandelde januaricontract daalde minimaal tot 186 euro per ton. De prijsdaling volgt op nieuwe oogstramingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw, de USDA.

Voertarwe bleef goeddeels onbewogen. De USDA verhoogde de wereldoogstprognose voor tarwe ten opzichte van de oktoberraming met 2 miljoen ton tot 683,3 miljoen ton. De productie stijgt met name in de EU en het Zwarte Zeegebied.

De maisnoteringen zijn juist stijgende omdat de USDA de verwachte eindvoorraad 2011/2012 hiervan juist met 2 miljoen ton naar beneden bijstelde. China zal bovendien volgens analisten de invoer van mais opvoeren. In Parijs is de januarinotering voor mais deze week 1 euro gestegen tot 188,75 euro.

De Matif geldt als belangrijkste graanmarkt in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.