Akkerbouw

Nieuws 218 x bekeken

Suikerbietenkwaliteit blijft redelijk gelijk

Dinteloord – De suikerbietenkwaliteit blijft redelijk gelijk in de dertiende campagneweek, zo blijkt uit gegevens van verwerker Suiker Unie.

Het suikergehalte van de Nederlandse bieten zakt iets in week 13 (20 tot en met 26 november) en komt op 17,6 procent, wat leidt tot een gemiddelde van 16,9 procent. In het Zuidwesten worden hoge ogen gegooid met gehaltes als 18,4 procent suiker in bieten uit de regio Oost Zeeuws-Vlaanderen en 18,2 procent op Walcheren.

De meest winbare bieten komen uit Goeree-Overflakkee met 92,8 punten. Het landelijk gemiddelde in week 13 was 91,9 punten, iets hoger dan vorige week. Het campagnegemiddelde komt hiermee op een winbaarheid van 91,6 punten.

Het tarrapercentage is gelijk gebleven: 14,6 procent. Een heel stuk onder het gemiddelde van 15,2 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen waarneembaar; de minste tarra is gemeten in bieten uit de regio Graafschap/Achterhoek (11,4 procent) en de meeste tarra zat in bieten uit Noord-Holland midden (20,9 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.