Akkerbouw

Nieuws

Suiker Unie investeert 20 miljoen euro in vergister

Dinteloord – Suiker Unie heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in de biomassavergister in Dinteloord die vandaag wordt geopend.

De vergister verwerkt jaarlijks 100.000 ton biomassa, dat voor meer dan driekwart uit de eigen fabriek komt, zegt Gert Sikken, directeur Agrarische Zaken. ”Voorheen ging het bladafval naar het compostbedrijf en de bietenstaartjes naar externe vergisters. Dat bracht transportkosten met zich mee. Nu kuilen we dit materiaal in naast de vergister zodat er bijna jaarrond aanvoer is. De rest van de biomassa komt van andere bedrijven.”

Suiker Unie bouwt ook een vergister in Vierverlaten, die in oktober 2012 in gebruik komt. Beide vergisters produceren jaarlijks 25 miljoen kuub gas, dat wordt geleverd aan het aardgasnet.

Of registreer je om te kunnen reageren.