Akkerbouw

Nieuws 242 x bekeken

Suiker Unie betaalt alle surplusbieten uit

Dinteloord – Suiker Unie betaalt deze campagne alle surplusbieten uit.

Het bedrijf ziet voldoende afzetmogelijkheden, deels in Europese non-food toepassingen en deels in export op de wereldmarkt. Dat betekent dat er geen surplusbieten hoeven worden doorgeschoven.
Voor de surplusbieten van deze campagne geldt een basisprijs van 25 euro per ton. Daar komen toeslagen voor suikergehalte en winbaarheid bovenop, plus de eventuele premies voor vroege of late levering.

Ook voor de afzet van surplussuiker van campagne 2012 ziet Suiker Unie goede mogelijkheden. De eerste 10 procent surplusbieten worden in elk geval afgerekend tegen een basisprijs van 27 euro per ton. Hierdoor is een areaalgroei van zo’n 3 procent mogelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.