Akkerbouw

Nieuws 499 x bekeken

Recordopbrengst aan mais in Frankrijk

Parijs – De Franse maïsoogst, die voor meer dan 90 procent binnen is, komt uit in de buurt van de 15,7 miljoen ton.

Dat is 1,9 miljoen ton meer dan vorig seizoen en vertegenwoordigt een record opbrengst van gemiddeld ruim 10 ton per hectare. Vorig jaar kwam die gemiddelde opbrengst nog uit op 8,87 ton per hectare.

Dat berekent de agrarische adviesdienst Offre et demande agricole ODA. Na een droog voorjaar heeft de mais volop kunnen profiteren van de overvloedige regen en de redelijke temperaturen van de afgelopen zomermaanden. ODA tekent daarbij echter wel aan dat de prijzen zwaar onder druk staan omdat ook elders in Europa een overvloed aan mais is geoogst.

Ook bij zonnebloemen ligt het rendement met 2,58 ton per hectare op een hoog niveau. Vorig seizoen werd nog 0,2 ton minder per hectare van het veld gehaald. De totale productie van dit gewas komt daarmee uit op 1,91 miljoen ton ofwel 270.000 ton meer dan een jaar geleden. Ook hier waarschuwt ODA voor lage prijzen door een ruim aanbod.

Of registreer je om te kunnen reageren.