Akkerbouw

Nieuws 245 x bekeken

Opnieuw maximale stijging certificaat HZPC naar € 58,50

Joure – De koers van het HZPC-certificaat is voor de vierde achtereenvolgende keer met de maximale 10 procent gestegen.

De notering komt uit op € 58,50, een stijging van € 5,30. Op de laatste beursdag, 25 november, zijn 12.900 certificaten verhandeld.

”Mensen willen nog steeds graag certificaten kopen”, reageert Jan Hoogenboom, financieel manager bij HZPC. ”Maar je ziet wel een evenwicht ontstaan. De prijs is weliswaar gestegen, maar op die koers was het aanbod wel iets groter dan de vraag.”

Toch zijn er veel certificaten van eigenaar veranderd. Het geeft volgens Hoogenboom aan dat mensen vertrouwen hebben in het bedrijf. ”Het vermogen van HZPC is de laatste jaren ook steeds gegroeid. Dat moet je in een certificaat terugzien en mag je van het dividend terugeverwachten. Ik denk dat in het verleden het certificaat is ondergewaardeerd vergeleken met de resultaten van het bedrijf. Met de huidige koers zijn we tevreden.”

Over het boekjaar 2010-2011 realiseerde HZPC een omzet van 284 miljoen euro, een stijging van ruim 34 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De nettowinst bedroeg 8,6 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.