Akkerbouw

Nieuws 204 x bekeken

Meer suiker, maar ook meer tarra in bieten

Dinteloord - In de suikerbietencampagne is opnieuw een hoger suikergehalte gerealiseerd: 17,7 procent in week 12, 13 tot en met 19 november.

Bieten uit de regio Zuid-Beveland hadden met 18 procent het hoogste suikergehalte. Het campagnegemiddelde is na de twaalfde week 16,9 procent. Ook het tarrapercentage is iets gestegen, naar 14,6 procent. Het gemiddelde over de campagne komt hiermee op 15,2 procent. De schoonste bieten kwamen in week 12 uit de regio’s Midden-Limburg en Graafschap/Achterhoek met 10,7 procent tarra. Een groot verschil met Noordelijke kleigronden waar tarrapercentages van boven de 18 procent worden gemeten.

De winbaarheid van bieten is gelijk gebleven op 91,8 punten en 91,6 punten gemiddeld over de campagne. De meest winbare bieten kwamen in de twaalfde week uit Oost Zeeuws-Vlaanderen (92,6 punten).

Of registreer je om te kunnen reageren.