Akkerbouw

Nieuws 170 x bekeken

Kwaliteit suikerbieten opnieuw beter

Dinteloord – De kwaliteit van bij Suiker Unie aangeleverde bieten wordt steeds beter.

In week 10 van de campagne, 30 oktober tot en met 5 november, is het hoogste gemiddelde suikergehalte (17,4 procent) en de hoogste winbaarheid (92 punten) geregistreerd. Ook het tarrapercentage was met 14,5 procent beter dan de voorgaande weken.

De suikerbieten uit Walcheren hadden het hoogste suikerpercentage met 18,1 procent. Het campagnegemiddelde is 16,7 procent. De schoonste bieten kwamen uit Midden-Limburg met een tarragehalte van 10,7 procent. Zware gronden scoren, zoals te verwachten, hoog; Midden-Brabant klei 19,4 procent, Friesland klei 19,9 procent en Groningen klei 19,4 procent. Het gemiddelde over deze campagne is 15,4 procent tarra.

De winbaarheid was het grootst bij bieten uit de regio Midden-Brabant klei met 93 punten. Het campagnegemiddelde is 91,6 punten.

Of registreer je om te kunnen reageren.