Akkerbouw

Nieuws

J.R. Simplot Company vervangt oude fabrieken

Declo – Het Amerikaanse J.R. Simplot Company bouwt een hypermoderne fritesfabriek met een omvang van ruim 115.000 vierkante meter.

De fabriek wordt gebouwd in Caldwell, in de Amerikaanse staat Idaho, en zal 250 mensen werken bieden. De fabriek vervangt drie oude, bestaande fabrieken van het Amerikaanse bedrijf.

Door de sluiting van de oude fabrieken, beide ook in Idaho, verliezen 800 mensen hun baan. De werknemers krijgen voorrang bij het solliciteren voor een baan bij de nieuwe fabriek. De sluiting van oude fabrieken en het opzetten van een nieuwe fabriek volgt volgens de directie op moeilijke marktomstandigheden in de voedingssector.

De marges zijn in de fritessector gedaald, aldus bestuursvoorzitter Bill Whitacre. Prijzen stijgen terwijl de prijs van het eindproduct in de supermarkt onder druk staat. De fabriek zal vanaf 2014 operationeel zijn en een vergelijkbare productiecapaciteit krijgen als de drie dan gesloten fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.