Akkerbouw

Nieuws

In 2012 verordening voor transgene gewassen

Den Haag - De verordening voor de teelt van genetisch veranderde gewassen wordt volgend jaar van kracht.

Het Productschap Akkerbouw heeft de verordening voor de coëxistentie donderdagochtend in de bestuursvergadering vastgesteld. BASF zoekt telers in Nederland die volgend jaar pootgoed van de genetisch veranderde aardappel Amflora willen telen. Dat wordt het eerste commercieel geteelde transgene gewas in Nederland.

De verordening regelt welke afstand moet bestaan tussen gangbare en GGO-gewassen. Ook zijn afspraken gemaakt over schadevergoeding als gangbare gewassen verontreinigd raken met transgene gewassen. In 2008 hebben bedrijfsleven en overheid afspraken gemaakt over de coëxistentie. Die zijn nu vastgelegd in een verordening.

Of registreer je om te kunnen reageren.