Akkerbouw

Nieuws 292 x bekeken

IRS: niet wachten met rooien en afdekken

Bergen op Zoom – Bieteninstituut IRS drukt telers op het hart om gezien de weersvoorspellingen niet te wachten met rooien en gerooide bieten af te dekken met vliesdoek.

”Het is verstandig om bieten te rooien, omdat opbrengst en kwaliteit niet meer stijgen en de oogstomstandigheden verslechteren bij een toenemend vorstrisico”, geeft IRS aan. Verder adviseert het instituut om bieten die rond half november of eerder zijn gerooid voor levering in december of januari nu af te dekken met vliesdoek. Het suikergehalte van een afgedekte hoop daalt minder. Bij vers gerooide bieten moet het product een paar dagen rusten om de warmte kwijt te raken. Bij vorst wordt extra afdekken noodzakelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.