Akkerbouw

Nieuws 180 x bekeken

IGC: verbruik tarwe loopt op

Londen – Het verbruik van tarwe loopt op. Dat komt omdat veel verwerkers liever tarwe gebruiken dan mais, vanwege de hoge maisprijs.

Dat stelt de International Grains Council (IGC) in de laatste oogstprognose.

IGC heeft het tarweverbuik met 2 miljoen ton verhoogd ten opzichte van de vorige prognose. Het wereldwijde verbruik valt zelfs 23 miljoen ton hoger uit dan vorig jaar, stelt de landenorganisatie van grootste graanimporteurs- en exporteurs. Maar omdat de productie 30 miljoen ton groter uitvalt dan vorig jaar, groeien de tarwevoorraden naar het hoogste niveau in meer dan tien jaar.

Voor de totale graanmarkt verwacht IGC nog steeds een krappe situatie dit seizoen. De productie stijgt naar 1.816 miljoen ton, exclusief rijst. Het verbruik groeit naar 1.826 miljoen ton. Daardoor krimpt de eindvoorraad naar 360 miljoen ton, de kleinste voorraad in vier jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.